top of page
Welkom foto

OVER MIJ

Mijn naam is Chimène, een creatieve duizendpoot.  Ik ben in 2021 afgestudeerd aan de HBO-studie New Design & Attitudes (voorheen Grafisch- en Ruimtelijk Ontwerp) op AKV St. Joost in Breda. Mijn passie ligt bij ontwerpen en fotografie. Na deze opleiding ben ik bijna 2 jaar fulltime interieuradviseur geweest bij Maison et Moi in Roosendaal. Maar toch bleef het kriebelen om te fotograferen. Daarom ben ik mijn eigen bedrijf gestart; Chi's Fotografie. Hierin kan ik mijn creativiteit kwijt op allerlei verschillende vlakken. Ik fotografeer eigenlijk alles, maar ik vind mensen in actie vastleggen het allerfijnst. Zij die met hun passie bezig zijn en mensen blij maken vastleggen op een ongeforceerde manier, geeft de foto's karakter. 

Ik met opa

HOE HET BEGON

Die creativiteit is natuurlijk niet zomaar ontstaan. Al vanaf dat ik een klein meisje was kon je mijn vinden tussen de knutselspullen. Ik maakte echt allerlei verschillende dingen. Toen ik nog heel jong was waren dit natuurlijk vooral kleurplaten en stickercreaties, maar naarmate ik ouder werd, werden de knutselwerken ook steeds volwassener. Zo maakte ik mijn eigen sierraden en kroop ik met oma achter de naaimachine om ook eigen tassen en kleding te kunnen maken. Veel van deze dingen kan ik nu gelukkig nog steeds doen. Ook raakte ik geïnteresseerd in opa zijn videocamera en de foto's die hij en oma altijd maakte op vakantie.

Maar toen ik op de middelbare school zat, stond de creativiteit even op een laag pitje. Huiswerk en een 'echt' vak leren werd ineens belangrijk. Maar vanaf de brugklas wist ik het al zeker; ik wilde naar de kunstacademie en iets doen met mijn creativiteit!

TIJDENS MIJN STUDIE

Tijdens mijn examenjaar op de HAVO deed ik de vooropleiding op de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Uiteindelijk vond ik mijn ideale studieplek op St. Joost, zoals u al eerder las. Dit was ook het moment dat ik mijn eerste spiegelreflexcamera kocht. Pfoe, dat was even andere koek dan zo'n kleine roze digitale camera van Sony. In het begin fotografeerde ik enkel voor mijn schoolprojecten, legde ik mijn onderzoek en eindproducten vast. Maar stiekem begon het te kriebelen en nam ik de camera steeds vaker mee op pad. Hij ging mee op vakantie, tijdens wandelingen en ik mocht zelfs bij de band waar mijn vriend in speelde foto's komen maken om te oefenen. Nadat ik afgestudeerd was, begon ik met werken als interieuradviseur, maar de passie voor fotografie bleef....

Ik met camera tijdens studie
Ik bij de Kamer Van Koophandel

EN NU?

In oktober 2022 nam ik de grote stap; ik schreef me in bij de KVK met mijn bedrijf Chi's Fotografie. Apentrots was ik, nu nog steeds als ik terugdenk aan dat moment. Dit deed ik namelijk terwijl ik nog bezig was met de opleiding beroepsfotograaf. Een opleiding, eigen bedrijf en een parttime job, wel veel misschien? Geen idee, ik ging het gewoon proberen. Ik begon met het werven van klanten via social media en netwerkborrels. Al snel waren er een aantal mensen die mij een kans gaven en waar ik nu nog steeds mee samenwerk. Ondertussen kon ik tijdens mijn baan als interieuradviseur ook helemaal los qua fotografie. Natuurlijk maakte ik foto's van de winkel zelf, maar ook op inkoopsessies bij leveranciers ging mijn camera mee. Recentelijk heb ik deze parttime job helaas moeten verlaten, maar hierdoor grijp ik nu de kans om mijn droom waar te maken; volledig zelfstandig fotograaf zijn en mensen blij maken met mijn creativiteit!

bottom of page